10 mașini diesel care consumă mai puțin combustibil: clasamentul


masini care consuma putin

Top 10 mașini diesel care consumă mai puțin combustibil: hai să aflăm!

Atunci când șoferii trebuie să aleagă o mașină de cumpărat, acordă o atenție deosebită consumului și mulți, în ciuda creșterilor de preț la distribuitor, iau în considerare modelele diesel. De fapt, mașinile cu acest motor vă permit în continuare să economisiți bani, mai ales dacă parcurgeți câțiva kilometri pe an, mai ales pe drumuri rapide precum autostrăzi.

Daca si tu te incadrezi in categoria automobilistilor cu aceste caracteristici si te intereseaza un model cu consum redus de combustibil, cu siguranta iti va fi de folos clasamentul nostru: descopera alaturi de noi cele 10 masini diesel care consuma cel mai putin. 

Cele 10 mașini diesel care consumă mai puțin

Iată clasamentul celor 10 mașini diesel care consumă mai puțin combustibil :

  1. Citroën C4 Cactus
  2. Citroën C3
  3. Volkswagen Golf
  4. Renault Clio 
  5. Opel Corsa
  6. Peugeot 208
  7. Audi A3
  8. Peugeot 308
  9. Fiat Punto
  10. Volvo V40

Amintiți-vă întotdeauna că consumul este estimat pe baza testelor de laborator, unde condițiile sunt mult mai favorabile (absența accidentelor rutiere, șofer sub o anumită greutate, doar cauciucuri standard și așa mai departe). În condusul real, sarcina asupra mașinii, starea generală de uzură, fluiditatea călătoriei și, evident, stilul de condus influențează consumul real. Deci consumul real va fi întotdeauna mai mare decât cel estimat care, în orice caz, rămân totuși un indicator excelent.

Să aflăm în detaliu aceste mașini!

1. Citroën C4 Cactus

clasament-diesel-autos-consuma-mai putin-citroen-c4-cactus

Deschide clasamentul Citroën C4 Cactus, un model cu un design deosebit și o linie care este în același timp unică, dinamică și elegantă. Datorită motoarelor sale diesel, consumul mediu declarat este de aproximativ 3,1 litri la 100 de kilometri.

2. Citroën C3

clasament-masini-diesel-consuma-mai putin-citroen-c3

Pe poziția a doua găsim Citroën C3, o mașină cu un design personal și recunoscut care poate fi găsită pe piața de second hand în mai multe culori și combinații de culori. În ceea ce privește consumul de combustibil, motorul diesel montat pe acest model vă permite să parcurgeți 100 de kilometri cu doar 3,2 litri de combustibil.

3.Volkswagen Golf

clasament-mașini-diesel-consumă-mai puțin-Volkswagen-Golf

Medalie de bronz pentru Volkswagen Golf, una dintre cele mai populare mașini diesel de până acum. Versiunea sa cu 5 uși îl face un sedan compact, elegant și spațios, precum și fiabil și plin de viață la condus. Consumul mediu declarat este de aproximativ 3,2 litri la 100 de kilometri.

4.Renault Clio

clasament-masini-diesel-consum-mai putin-renault-clio

Locul patru pentru autoturismul utilitar diesel cu 5 uși Renault Clio. Simplă, elegantă și inovatoare, a cincea generație a mașinii mici franceze preia stilul dinamic al modelului anterior, evoluând cu echipamente tehnologice reînnoite. Motorul său, ca și cel al versiunii break, consumă doar 3,2 litri la 100 de kilometri .

5. Opel Corsa

clasament-masini-diesel-consum-mai putin-opel-corsa

La mijlocul clasamentului regăsim Opel Corsa cu 5 uși, mașina utilitare germană printre cele mai iubite de șoferi datorită designului său captivant combinat cu o excelentă locuință internă: versiunile mai vechi împart o parte din mecanică cu Fiat Punto, în timp ce cei de mai puțin timp pe piață au fost rude apropiate ale lui Peugeot 208 și ale celorlalți „mici” ai fostului grup PSA, acum Stellantis. Consumul de combustibil al Opel Corsa este de 3,3 litri/100 km.

6. Peugeot 208

clasament-masini-diesel-consuma-mai putin-Peugeot-208

Iată Peugeot 208 pe poziţia a şasea , micul şi celebrul vehicul utilitar francez care se remarcă prin designul modern, prin interioarele rafinate şi prin agilitatea în orice situaţie. În plus, acest model este capabil să garanteze un consum excelent de combustibil datorită motorului său diesel: Peugeot 208, de fapt, își certifică consumul de combustibil la doar 3,3 l/100 km.

7. Audi A3

clasament-masini-diesel-consuma-mai putin-audi-a3

Poziția a șaptea pentru Audi A3, un sedan compact cu linii sculptate și un design recunoscut. Cei care o aleg cu motorul diesel se vor regăsi cu un model potrivit pentru a parcurge mulți kilometri, vioi și cu un consum moderat: acest model, de fapt, parcurge 100 km cu doar 3,3 litri de combustibil.

8. Peugeot 308

clasament-masini-diesel-consuma-mai putin-Peugeot-308

Caracter puternic pentru francezul cu 5 uși care se află pe poziția a opta în top 10: vorbim de Peugeot 308 . Confortabil și spațios, modern și cu linii din ce în ce mai captivante, este echipat cu motoare diesel excelente care vă vor permite să parcurgeți 100 km buni cu doar 3,3 litri de combustibil.

9. Fiat Punto

clasament-masini-diesel-consum-mai putin-fiat-punto

Fiat Punto este al nouălea în clasamentul nostru dedicat mașinilor diesel cu cel mai mic consum de combustibil: nu a mai fost în producție din 2018, dar îl puteți găsi cu ușurință folosit cu diferite niveluri de echipare și motoare. Pe lângă faptul că este un model confortabil, fiabil și perfect pentru oraș, versiunea diesel garantează și un consum moderat: 3,4 l/100 km. 

10. Volvo V40

clasament-masini-diesel-consum-mai putin-volvo-v40

Clasamentul nostru se încheie cu Volvo V40 fiind un sedan zvelt cu 5 uși, cu un habitaclu riguros și bine făcut, confortabil și încăpător pentru 4 adulți. Este o mașină confortabilă și agilă la viraje, care excelează și datorită soluțiilor valide concepute pentru a maximiza siguranța și motoarele diesel economice. Volvo V40 își revendică consumul la 3,4 l/100 km.


0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *