Audi A3 E-tron: preț, teste, consum și informații


audi a3 e-tron

Audi A3 E-Tron: pret, fotografii, fisa tehnica, consum, dotari, costuri de intretinere si tot ce trebuie sa stii despre plug-in hybrid de la Audi.

Audi A3 E-tron este mașina hibrid plug-in pe care producătorul german o oferă cu prețuri care pornesc de la 39.900 de euro și un consum mediu declarat de 1,6 litri de benzină necesar pentru a parcurge 100 km.

Motorul electric reușește să dea acel impuls suplimentar capabil să transforme Audi A3 Sportback  într-o mașină rapidă, cu  performanțe aproape sportive, în ciuda formei și greutății sale.

Audi A3 E-tron – fișă tehnică
pentru versiunea Sportback 1.4 TFSI Ambition

  • Motor pe benzina 1.395 cmc
  • Putere maximă Motor pe benzină: 110 kW echivalent cu 150 CP
  • Motor electric trifazat
  • Puterea maximă a motorului electric: 75 kW (102 CP)
  • Puterea combinată a propulsiei hibride: 185 kW (252 CP)
  • Reîncărcați plug-in-ul
  • Consum declarat : 66,7 km cu doar un litru de benzină
  • Consum real înregistrat la testul rutier Quattroruote: doar 30,4 km parcurși cu un litru de benzină

Audi A3 E-Tron Consum declarat și consum real
Cu Audi A3 E-Tron, producătorul german a intrat în lumea  hibridelor plug-in cu o mașină cu un  consum (cel puțin aparent) extraordinar. După cum se poate observa în fișa tehnică tocmai raportată, consumul  declarat  de compania Audi este departe de consumul real înregistrat la testele rutiere efectuate de  tehnicienii Quattroruote. Cum este posibilă această inconsecvență clară? Foarte simplu!

Consumul  de omologare  pentru acel motor de 1,5 litri recompensează mașinile capabile să parcurgă primii kilometri fără a arde combustibil, adică să utilizeze modul de conducere numai electric. În ciclul de omologare, E-Tron A3 Sportback  a fost folosit profitând la maximum de autonomia sa electrică  care se ridică la aproximativ 30 km.

„Smecheria” implementată de  Audi  poate fi utilă unui număr mare de șoferi care, dacă au posibilitatea de a încărca bateria mașinii la serviciu, ar putea sta mult timp departe de benzinăriile, călătorind până la 60-70. km pe zi cu zero emisii de CO2 și zero costuri de combustibil.

Audi A3 E-Tron Autonomie doar electric

După cum era de așteptat, autonomia lui A3 E-Tron Sportback  se ridică la aproximativ 30 km. Acest lucru se datorează acumulatorului. Acumulatorul cu 96 de celule atinge 8,8 kWh și se interacționează cu șoferul nu numai prin portul de încărcare (bine ascuns pe grila frontală, chiar în spatele siglei Audi), și cu instrumentele revoluționare de bord, care este acum un standard pentru vehiculele hibride. .

Tahometrul clasic a fost înlocuit cu Powermeter, al cărui indicator indică stările de funcționare ale propulsiei hibride.

Motorul electric nu oferă doar emisii zero, ci și experiențe dinamice de condus: când bateriile sunt pline, șoferul poate apăsa pe accelerație și poate avea la dispoziție tot cuplul motorului electric astfel încât să ajungă la 60 km/h într-un tur de 5. secunde și până la 100 km/h în 12,3 secunde.


0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *