Care este diferența dintre Full Hybrid, Mild Hybrid și Plug-in Hybrid


mild plug and full hybrid masini

Tehnologia hibridă joacă astăzi un rol principal în satisfacerea nevoilor de mobilitate: mașinile de toate tipurile și modelele, de fapt, au îmbrățișat de mult motoarele hibride, tot datorită eficienței și confortului acestei tehnologii care ține cont de nevoile de consum redus pentru șoferi.

Toyota a fost întotdeauna aproape de problemele durabilității mediului și, datorită gamei sale largi de mașini Full Hybrid, oferă, de asemenea, diferite variante care vă permit să găsiți vehiculul care se potrivește cel mai bine nevoilor fiecărei ținte de șoferi.

În plus, avantajele tehnologiei hibride nu se limitează la economii de combustibil și întreținere, ci, datorită impactului mai scăzut asupra mediului în ceea ce privește emisiile de CO2 și gazele nocive, în multe regiuni italiene mașinile hibride complet și hibride plug-in sunt, de asemenea, scutite de la plata. taxa, pot parca gratuit in interiorul liniilor albastre si pot accesa zonele cu trafic restrictionat in zilele in care traficul este blocat.

Tehnologia Full Hybrid prezintă mai multe avantaje care pot fi rezumate astfel:

 • eficienţă
 • caracterul practic
 • durabilitate
 • putere
 • versatilitate
 • Siguranță
 • fiabilitate
 • comoditatea
 • inovaţie
 • tehnologie

Dar hibrizii nu sunt toți la fel. Să încercăm să înțelegem mai bine diferența dintre tehnologia Full Hybrid, Mild Hybrid și Plug-in Hybrid.

Tehnologie Full Hybrid: Toyota Yaris Hybrid

Full Hybrid este un tip de motor care combină, în sinergie totală și autonomie completă, motoarele electrice și cu ardere. In ceea ce priveste eficienta, tehnologia Full Hybrid este cea care prezinta cele mai mari avantaje si iti permite sa calatoresti cu un motor electric pana la 50% din timp in oras.

Avantajele mașinilor Full Hybrid sunt rezumate prin reducerea consumului, mai ales în oraș, costurile reduse de exploatare și posibilitatea de a nu fi nevoit să depindă de prezența stațiilor de încărcare.

Toyota Yaris Hybrid, printre mașinile Full Hybrid, prezintă o combinație excelentă de performanță și eficiență și, datorită stilului său energic și inteligent, oferă o mașină departe de stereotipuri și convenții, perfectă pentru a conduce în oraș și, de asemenea, confortabilă pentru călătorii mai lungi. datorită confortului incredibil al habitaclului interior.

Conducerea dinamică, atenția extremă la detalii și design fac parte din Toyota Yaris Hybrid, echipată și cu noul motor Hybrid Dynamic Force® de 1,5 L și cu sistemul hibrid de generația a 4-a.

Dintre mașinile Full Hybrid din flota Toyota, Toyota Yaris oferă și o nouă tehnologie de baterie litiu-ion, este capabilă să reducă consumul și emisiile și oferă o accelerație lină și liniară.

Motorul Mild Hybrid

Spre deosebire de tehnologia Full Hybrid, mașinile Mild Hybrid sunt echipate cu un motor electric care funcționează în colaborare cu cel termic, dar motorul electric, în acest caz, nu poate funcționa complet autonom. Prin urmare, ambele motoare sunt prezente, dar nu pot funcționa independent. Mașinile cu motoare Mild Hybrid sunt echipate doar cu o mică baterie suplimentară care se încarcă în timpul decelerațiilor și care sprijină motorul cu ardere în timpul fazelor de repornire prin demaror.

Tehnologia Mild Hybrid menține în esență motorul cu ardere mereu în funcțiune, cu excepția cazului în care se oprește la semafor, când sistemul Start & Stop oprește motorul. În ceea ce privește eficiența, consumul redus și emisiile nocive, tehnologia Mild Hybrid cu siguranță nu atinge performanța tehnologiei Full Hybrid sau Plug-in Hybrid. Să vedem caracteristicile acestuia din urmă.

Tehnologie Plug-in Hybrid – RAV4 Plug-in Hybrid

Încheiem privirea de ansamblu asupra lumii mașinilor hibride cu cea mai recentă sosire, tehnologia Plug-in Hybrid, care nu este altceva decât versiunea Full Hybrid cu priză de încărcare pentru a crește autonomia electrică. Mașinile cu motoare Plug-in Hybrid sunt de fapt capabile să aibă o autonomie electrică mai mare decât Full Hybrid și există modele, precum Toyota RAV4 Plug-in Hybrid, care pot parcurge până la 75 km cu zero emisii.

Modelul Toyota RAV4 Plug-in Hybrid se remarcă și prin:

 • orificii de aerisire in fata
 • faruri cu rame crom închis sau profile specifice de culoarea aluminiului
 • baterie mai mare
 • 7 airbag-uri
 • monitorizarea unghiului mort al oglinzii retrovizoare
 • detectarea traficului în spatele mașinii
 • functie anti-investitie chiar si noaptea

Motorul Toyota RAV4 Plug-in Hybrid combină cea mai bună combinație dintre motorul 2.5 pe benzină al hibridului standard care funcționează pe ciclul Atkinson, motorul electric mai puternic, cel de 182 CP, o a doua unitate de curent de 54 CP care asigură tracțiunea 4×4 și o a treia unitate electrică care acționează ca generator și motor de pornire. Un angrenaj planetar sofisticat permite combinarea perfectă a acestor unități motorizate din mers, dând viață unei performanțe de condus cu adevărat unice.


0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *