Cele mai bune mașini sport electrice


masini sport electrice

Mașini sport electrice , aproape că par un oximoron.

Două lumi atât de diferite care reușesc să se unească într-o uniune de ecologie și sportivitate, tăcere și viteză.

Cu toate acestea, în 2023 asistăm cu uimire la inovațiile din sectorul auto care în fiecare an lasă cu gura căscată pasionații industriei.

Puriștii vitezei vor ridica nasul la trecerea unei mașini sport electrice, întrebându-se ce s-a întâmplat cu vuietul hohotitor al motorului care distinge incomparabil trecerea unei mașini super sport.

Realitatea este că, deși mașinile sport electrice sunt silențioase, asta nu înseamnă că au mai puțină mizerie, caracter și mai ales viteză.

Hypercarul croat de 2 milioane de euro: Rimac Nevera

Rimac Nevera depășește toate celelalte mașini sport electrice , atingând 412 km pe oră și au fost produse doar 150 de exemplare.

Mulți entuziaști vor fi fost neîncrezători să descopere că acest hypercar silențios se mândrește cu performanțe demne de producătorii de automobile legendari precum Bugatti.

În lumea vehiculelor electrice, recordul de viteză maximă a aparținut Tesla Model S Plaid cu 322 km pe oră, Rimac Nevera reușind să depășească acest record.

Hypercarul din Torino: Pininfarina Battista

Farmecul frumoasei țări conținut în stilul inconfundabil al Pininfarinei Battista care împarte majoritatea componentelor cu amintitul Rimac Nevera.

Printre cele mai iubite și dorite mașini sport electrice nu numai pentru performanțe, ci și pentru clasă și eleganță.

Se mândrește cu peste 1.900 de cai putere eliberați de patru motoare electrice care dau tot ce au mai bun în sprintul de la 0 la 100 în mai puțin de două secunde și este capabil să atingă în jur de 300 km pe oră.

Are o baterie de 120 kWh pentru o autonomie totală de 450 de kilometri.

O mașină electrică silentioasă, dar puternică, care excelează în viteză și performanță, în ciuda greutății sale de peste două tone.

Nu mulți sunt suficient de norocoși să-și deschidă garajul și să găsească în fața lor acest superb hypercar, de fapt, este planificată o producție limitată de 150 de exemplare.

Timpul de producție al lui Pininfarina Battista necesită o așteptare mai lungă decât alte mașini sport electrice , fiecare necesitând cel puțin 1.200 de ore de lucru.

Scrupuloși meșteri experți din sectorul auto fac tot posibilul pentru a avea grijă de fiecare detaliu al acestei mașini care ajunge la suma de două milioane de euro.

Tesla Model S Plaid: sedanul cu performanța unui supermașină

Vorbim despre un sedan spatios dar cu performantele unei masini super sport.

O bijuterie tehnologică care se mândrește cu interioare uluitoare pline de orice confort posibil.

Tesla Model S atinge 322 km pe oră și are o autonomie de 600 km.

Linia sa minimalistă din exterior reprezintă sportivitate elegantă și conține un mediu inovator nemaivăzut până acum

Printre particularitățile sale se numără și volanul pătrat numit Yoke: o formă futuristă și iconică care își propune să reprezinte stilul de viață al celor care conduc un Model S.

Între o putere care depășește 1.000 de cai putere, ecrane de înaltă rezoluție, scaune foarte mari și un sistem audio inovator care reduce zgomotul extern, Tesla Model S Plaid oferă performanțe universale excepționale.

Fulgerul casei din Stuttgart: Porsche Taycan Turbo S

Nu vorbim despre mașini sport electrice, ci despre un coupé cu patru uși excepțional, cu performanța unui supercar.
Porsche Taycan Turbo S oferă performanțe amețitoare cu cei 750 de cai putere și o viteză maximă de 260 km pe oră.

Printre mașinile sport electrice cu cei mai mulți cai putere: Lotus Evija

Un nume deloc întâmplător, Evija înseamnă, de fapt, primul existent și această mașină vrea să reprezinte o nouă eră după achiziția producătorului britanic de automobile de către Geely Holding Group.

Lotus Evija se mândrește cu peste 2.000 de cai putere și atinge o viteză limitată electronic de 350 km pe oră.

Acest hypercar este primul Lotus care are un șasiu monococ realizat în întregime din fibră de carbon cu o greutate mai mică de 130 kg.

Cadrul menționat mai sus îl face extrem de ușor și a fost produs de grupul CPC din Modena

Acest Lotus se numără printre mașinile sport electrice cu cele mai înalte performanțe nu numai datorită celor 2000 de cai putere: poate fi reîncărcat complet în mai puțin de zece minute cu stațiile de încărcare ultrarapide de 800 kWh, roțile sale din magneziu îi conferă mai multă ușurință și atinge greutatea. de 1.680 kg.


0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *