Mașini care consumă puțin: benzină, hibrid, diesel, GPL, clasament 2023


masini care consuma putin

Câtă benzină consumă o mașină? Dar un diesel? Să vedem împreună care sunt diferitele consumuri ale diferitelor modele de pe piață și care consumă mai puțin.

Alături de estetica și prețul de achiziție, consumul este un element fundamental pe care mulți îl iau în considerare înainte de a cumpăra o mașină nouă. Motivul este ușor de explicat: mașinile care consumă mai puțin economisesc bani la pompă și, în consecință, reduc costul călătoriilor de zi cu zi.

Dar cât consumă o mașină pe litru? În medie, o mașină pe benzină consumă 7,5 litri la 100 km, egal cu 13 kilometri pe litru. O mașină diesel, în schimb, consumă în medie 6 litri la 100 km, egal cu puțin peste 16 kilometri pe litru. În acest articol, să vedem care sunt mașinile care consumă mai puțin benzină, hibrid, Diesel și GPL, precum și clasamentul celor mai eficiente mașini de pe piața de astăzi.

Mașini pe benzină care consumă puțin

Verde” nu este cel mai bun combustibil pentru cei care caută economii la pompă, deoarece mașinile pe benzină consumă mai mult decât cele diesel, pe benzină sau hibride. Cu toate acestea, este posibil să se consume puțin chiar și cu mașinile pe benzină. Așa că să vedem care sunt mașinile pe benzină care consumă mai puțin.

 • Citroen C3
 • Renault Twingo
 • Hyundai i10
 • Mitsubishi Space Star

Citroen C3 (23,8 km/l)

Mașina franceză mică, confortabilă și încăpătoare chiar și pentru 4 adulți, este oferită cu un motor testat 1.2 pe benzină cu 3 cilindri: în varianta aspirată, are 83 CP; iar cel turbo, 110 CP. Cel mai mic consum se obține cu 1.2 de 83 CP, pentru care se declară o medie de 4,2 litri de benzină la 100 km (echivalent cu 23,8 km/l): un rezultat destul de bun pentru o mașină non-hibridă.

Renault Twingo (22,7 km/l)

Agil în trafic și ușor de parcat, datorită razei mici de viraj, Twingo nu face călătoria incomodă nici măcar pentru pasagerii din spate și are diverse soluții practice, precum scaunul din față dreapta care se pliază. Motorul 1.0 cu 3 cilindri de 65 CP se mulțumește cu puțină benzină: consumă în medie 4,4 litri la 100 de kilometri, egal cu 22,7 km/l.

Hyundai i10 (20,6 km/l)

Mașina coreeană, lungă de 3,70 metri și cântărind mai puțin de 1.000 kg, se numără printre mașinile care consumă cel mai puțin benzină: doar 4,84 litri la 100 de kilometri, echivalent cu o medie de 20,6 kilometri pe litru. Personal în aspectul său și primitor chiar și pentru patru adulți, i10 oferă echipamente complete chiar de la „bază”: există controlul climatizării, controlul vitezei de croazieră și frânarea automată.

Mitsubishi Space Star (20 km/l)

Motoarul 1.2 cu 3 cilindri îl face unul dintre mașinile care consumă cel mai puțin benzină: media este de 5 l/100 km, sau 20 km/l.

Mitsubishi Space Star

Mașini diesel care consumă puțin

Motorina este cel mai potrivit combustibil pentru pasionații de drumuri  deoarece mașinile diesel care consumă mai puțin costă mai puțin decât cele hibride (ceilalți campioni ai economiilor). Cu toate acestea, piața de mașini diesel s-a micșorat drastic în ultimii ani și astăzi propunerile se limitează în mare parte la segmente medii-înalte: este suficient să spunem că Opel Corsa este singura mașină mică. Să vedem care mașini diesel consumă mai puțin combustibil:

 • Honda Civic
 • Renault Megane
 • Opel Corsa
 • Mercedes Clasa A sedan

Honda Civic (29,4 km/l)

Honda Civic este o mașină perfectă. Confortabilă, primitoare și bogată în siguranță, are un motor 1.6 cu 4 cilindri: cei 120 CP consumă doar 3,4 litri la 100 de kilometri, adică 29,4 kilometri pe litru. Nu este un rezultat rău pentru o mașină care cu siguranță nu este compactă și ușoară: Civic are 4,52 metri lungime.

Renault Megane (25,6 km/l)

Modelul francez cu 5 uși, care se află de ani de zile pe vârful valului datorită confortului la bord și ușurinței de condus, se dovedește a fi un adevărat campion al economiilor și se numără printre mașinile care consumă mai puțin, în ciuda mediei sale. -dimensiuni mari (are 4,36 metri lungime): cu 116 CP si motor 1.5 se mulțumește cu 3,9 litri la 100 de kilometri, pentru un kilometraj mediu de 25,6 km/l.

Vauxhall Corsa (25 km/l)

Cu 4 cilindri și o putere de 102 CP, Corsa se poate lăuda că este una dintre mașinile care consumă cel mai puțin motorină: producătorul declară o medie de 4 litri la 100 de kilometri, egală cu 25 km/l.

Mercedes Clasa A sedan (25 km/l)

Sedanul Mercedes Clasa A este versiunea cu coadă a Clasei „normale” A. Se conduce bine și este la fel de satisfăcător, atât vizual, cât și interior, dar acestea nu sunt singurele săgeți din tolba lui: motorul are o putere de 102 CP si un consum mic care asigură un kilometraj mediu de 25 km/l (egal cu un consum de 4 liri/100 km).

mercedes a class
Mercedes A Class

Mașini hibride care consumă puțin

Mașinile hibride sunt echipate cu un motor cu piston și unul electric, care dă mai multă vigoare tragerii și ajută la reducerea consumului de combustibil. Acest „ mix ” înseamnă că mașinile hibride care consumă mai puțin sunt, în special, cele care profită de bateriile de mare capacitate pentru a conduce timp îndelungat în regim electric (deci consumul este redus). Iată care sunt acestea:

 • Volkswagen Golf
 • Ford Kuga
 • Mercedes Clasa A
 • Peugeot 308

Volkswagen Golf (111,1 km/l)

De aproape 50 de ani, Golful a fost sinonim cu fiabilitatea, robustețea și caracterul practic, calități care l-au făcut una dintre cele mai bine vândute mașini din toate timpurile. A opta generație, cu versiunea hibrid plug-in, este de departe mașina hibridă care consumă cel mai puțin: datorită sistemului său compus din 1.4 și un motor electric, pentru un total de 204 CP, are nevoie de o medie de 0,9. litri de benzină la fiecare 100 km.

Ford Kuga (100 km/l)

Acest SUV nu strălucește prin originalitatea caroseriei, dar este încăpător și practic. Versiunea plug-in hybrid combină un motor 2.5 cu 4 cilindri cu un motor electric: puterea totală este de 224 CP, dar eficiența sistemului înseamnă că Kuga poate parcurge până la 100 km cu doar un litru de benzină.

Mercedes Clasa A (100 km/l)

Compactul german face apel pentru stilul elegant si in acelasi timp sportiv. Hibridul său este la înălțime: având un motor 1.3 benzină și un motor electric, are 218 CP și se mulțumește în medie cu 1 litru de benzină la 100 km. De dragul conciziei, am enumerat două mașini care consumă 1l/100km, dar ar mai fi Seat Leon, Skoda Octavia și Suzuki Across.

Peugeot 308 (90,9 km/l)

Rival cu clasa A, nu trece neobservat datorita caroseriei pline de crestaturi si convexitati. Este oferit cu două sisteme hibrid plug-in, ambele cu motor 1.6 pe benzină: cel mai puțin puternic are 180 CP și promite un consum de 1,1 l/100 km, cel de 225 CP garantează o mai mare vivacitate în fața unei ușoare deteriorări în consum (trecerea la 1,2 l/100 km).

Peugeot 308

Mașini pe GPL care consumă puțin

Mașinile pe benzină sunt aproape o muscă albă în peisajul auto actual, deoarece producătorii au decis să le „ sacrifice ” în detrimentul celor electrificate (hibride și electrice), care sunt mai potrivite tranziției energetice. Au rămas însă câteva propuneri interesante menite să-i mulțumească pe cei care vor să cheltuiască puțin. Iată care sunt mașinile cu GPL care consumă mai puțin:

 • Hyundai i10
 • Kia Rio
 • Fiat 500

Hyundai i10 (14,7 km/l)

„Inima” acestei mașini de oraș este motorul 1.0 cu 3 cilindri de 65 CP: este destul de vioi și garantează un consum redus, dar la accelerare își face auzită vocea. Pe de altă parte, chiar se descurcă cu puțin combustibil: i10 este mașina care consumă cel mai puțin GPL și „bea” în medie 6,8 litri de benzină la 100 de kilometri, pentru o medie de 14,7 km/l.

Kia Picanto (14,7 km/l)

„Twin” al lui i10, împarte cu el șasiul și motorul 1.0 cu 3 cilindri de 65 CP. Tot în acest caz, consumul este extrem de scăzut: producătorul declară 6,8 litri la 100 de kilometri, sau 14,7 km/l.

Fiat 500 (14,0 km/l)

Mașina de ora, aflată pe piață din 2007, este încă plăcută din punct de vedere estetic și are finisaje de bună calitate. Fiabilul 1.2 de 69 CP „bate” sub capotă, oferit standard cu sistemul de gaz. 500 nu este mașina care consumă cel mai puțin GPL, dar cei 7,1 litri la 100 de kilometri (echivalent cu o medie de 14,0 km/l) sunt un rezultat mai mult decât valid.

Clasamentul 2023 mașini care consumă mai puțin

Clasamentul 2022 al mașinilor care consumă mai puțin este dominat, fără prea multe surprize, de mașinile hibrid plug-in: nimeni altcineva nu este capabil să aducă consumul lor uimitor mai aproape de aproximativ 1 litru la 100 km. După ce am văzut clasamentul mașinilor care consumă cel mai puțin pentru fiecare combustibil, așadar, putem confirma că din punct de vedere al eficienței, imediat dincolo de hibrizi sunt dieselurile, apoi mașinile pe benzină și, în sfârșit, GPL-urile, care consumă mai mult.

Rezultatul senzațional al mașinilor hybrid se datorează utilizării unei cantități bune de electricitate și, doar atunci când este nevoie, a combustibilului. Atenție, însă, pentru că este esențial ca bateria electrică să fie încărcată, pentru că altfel valorile sunt total diferite. Iată primele șapte în clasamentul mașinilor hybrid care consumă cel mai puțin:

 1. Volkswagen Golf (0,9 l/100 km)
 2. Audi A3 Sportback (1,0 l/100 km)
 3. Ford Kuga (1l/100km)
 4. Mercedes Clasa A (1 l/100 km)
 5. Seat Leon (1l/100km)
 6. Skoda Octavia (1l/100km)
 7. Suzuki Across (1l/100km)

0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *