Noua gamă de Plug-in Hybrid, Full Hybrid și Full Electric de la Lexus


lexus nx

Lexus este un brand premium al grupului Toyota și, prezent în Italia din 1993, este un pionier în dezvoltarea de mașini și motoare electrice care utilizează tehnologia Full Hybrid și Full Electric, sintetizată și cuprinsă în conceptul, exclusiv pentru brand, de Lexus electrificat.

De asemenea, distinctiv pentru marca Lexus este calitatea superioară a interioarelor, create de măiestria maeștrilor Takumi. Așa că haideți să descoperim, în detaliu, noua gamă de mașini Lexus Plug-in-Hybrid, Full Hybrid și Full Electric, luând ca exemplu crossover-ul Lexus NX.

Lexus NX Plug-in Hybrid

Noul Lexus NX, disponibil în versiunile Hybrid cu autoîncărcare și Plug-in-Hybrid, include noi caracteristici distinctive și o lumină din spate elegantă dintr-o singură bucată, care se întinde pe toată lățimea vehiculului. De remarcat, la nivel estetic, sigla Lexus a fost inlocuita cu denumirea LEXUS blazonata pe hayon, pentru a crea un aspect simplu si mult mai modern. Mânerul ușii se luminează pe măsură ce vă apropiați de mașină și, odată înăuntru, iluminarea ambientală multicoloră vă permite să transformați atmosfera cabinei printr-o paletă de 64 de nuanțe. În plus, datorită confortului sporit oferit de funcțiile de la distanță ale aplicației Lexus Link, este posibil să preîncălziți sau să răciți habitaclu înainte de a începe o călătorie și să controlați, din nou de la distanță, încuierea și deblocarea ușilor.

Specificații tehnice ale Lexus NX, interioare și exterioare

Disponibil în versiunile F-Sport și Takumi și în motoarele Full Hybrid și Plug-in-Hybrid, printre crossoverele hibride, Lexus NX oferă ca dotare standard: jante din aliaj de 18 inchi, ecran de 8 inchi cu Apple Carplay și Android Auto, senzori de parcare inteligenți față și spate, sistem de siguranță Lexus+, cameră de marșarier și scaune față încălzite.

Interiorul lui Lexus NX este luxos și realizat din materiale fine care conferă mașinii un aspect exclusivist și elegant. Planşa de bord este acoperită cu piele fină, butoanele şi comutatoarele dau o senzaţie plăcută la atingere, iar scaunele sunt confortabile şi ergonomice.

Stilul exterior al lui Lexus NX este o combinație de eleganță, îndrăzneală și exclusivitate. Detalii de design, cum ar fi profilul în formă de romb de sus, barele de protecție puternice, liniile caroseriei fluide, profilul distinctiv al acoperișului, accente cromate și grila Lexus sunt doar câteva dintre caracteristicile exterioare ale lui Lexus NX.

Diferența dintre motoarele Lexus Full Hybrid, Plug-in-Hybrid și Full Electric

Printre cele trei motoare electrificate oferite de Lexus, vehiculele Full Electric sunt alimentate mai degrabă de o baterie și un motor electric decât de un motor cu ardere și produc zero emisii de CO2. Lexus UX 300e Full Electric are o autonomie de peste 200 km.

Vehiculele Full Hybrid, pe de altă parte, sunt foarte asemănătoare cu mașinile pe benzină și diesel, energia principală provenind de la un motor cu combustie. Bateria este încărcată de motor și, prin urmare, nu trebuie conectată.

În cele din urmă, vehiculele Plug-in-Hybrid combină un motor cu ardere prin intermediul unei baterii și un motor electric care vă permite să acoperiți distanțe scurte cu energie cu emisii zero.

Avantajele crossoverelor hibride Lexus

Gama de motoare electrificate Lexus oferă diverse avantaje, să vedem câteva dintre ele:

  • Siguranță: Toate mașinile sunt echipate cu sistemul avansat de siguranță Lexus+, conceput pentru a oferi un control mai mare datorită echilibrului mai bun rezultat din poziționarea optimă a elementelor precum bateriile și motoarele electrice. Toate componentele electrice Lexus sunt proiectate cu grijă pentru a fi izolate și dezactivate în cazul unui accident. În plus, tehnologia Steer-by-wire elimină necesitatea unei legături mecanice, oferind o senzație de direcție nestingherită și o senzație de reacție excepțională.
  • Zgomot zero: în interiorul cabinei izolate fonic, trenul de rulare electric își face treaba impresionantă aproape în șoaptă. Pentru șofer este o experiență unică și relaxantă și singurul zgomot pe care îl auzi este ușor zumzetul anvelopei pe asfalt.
  • Încărcare rapidă: viteza de încărcare depinde în principal de puterea unității. Încărcătorul rapid DC (curent continuu) poate încărca Lexus UX Full Electric de la 0 la 80% în doar 52 de minute, în timp ce încărcătorul AC (curent alternativ) poate încărca complet (0-100%) vehiculul peste noapte în aproximativ 8 ore și 15 minute.

Cifrele de încărcare afișate sunt în mod evident orientative și se bazează pe utilizarea unui încărcător rapid DC de 50 kW. Timpul real de încărcare poate varia în funcție de diferiți factori, inclusiv vârsta vehiculului, modelul, unitatea de încărcare și temperatura bateriei, încărcarea inițială și condițiile de mediu la punctul de utilizare.


0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *