Noul Qashqai cu e-POWER, o tehnologie inovatoare de propulsie


nisan qashqai e power

O experiență de condus nemaiîntâlnită până acum, respect pentru mediu și performanțe excelente: acestea sunt principalele caracteristici ale noului Nissan Qashqai e-POWER.

Tehnologia e-POWER, dezvoltata de marca japoneza, combina un motor electric, care misca rotile, cu un motor eficient pe benzina care reincarca bateria. În comparație cu alte tehnologii hibride, e-POWER reduce emisiile și costurile de operare permițând călătoriile electrice, dar fără a fi nevoie de cabluri și stații de încărcare. e-POWER folosește, de asemenea, frânarea regenerativă pentru a menține bateria încărcată.

Ce este tehnologia e-POWER?

Introdusă pe piața japoneză la sfârșitul anului 2016, tehnologia e-POWER, datorită unor caracteristici tehnice, a fost acum adaptată clienților europeni, iubitori ai plăcerii de a conduce, dar și atenți la consum și eficiență.

e-POWER diferă substanțial de alte tipuri de electrificare, precum mild hybrid, full hybrid, plug-in hybrid sau tehnologii 100% electrice. Să încercăm să înțelegem de ce.

Caracteristica principală a acestui propulsor este posibilitatea de a reîncărca bateria în mișcare. Bateria alimenteaza un motor electric, care misca rotile, in timp ce un motor pe benzina eficient si silentios produce energia necesara reincarcarii bateriei, in functie de conditiile de condus. Nici energia produsă în timpul frânării nu este irosită, ci este recuperată prin transformarea frânării tradiționale în frânare regenerativă care, de fapt, reintroduce energia în baterie, îmbunătățind eficiența consumului de combustibil.

Tehnologia e-POWER oferă o accelerație rapidă, progresivă și liniară, făcându-l perfect pentru conducerea în oraș și, în același timp, consumul redus și emisiile reduse îl fac ideal și pentru călătoriile în afara orașului. e-POWER combină diverse soluții pentru a oferi performanță, eficiență a motorului și consum redus de combustibil.

O tehnologie ideala pentru toti cei care apreciaza placerea de a conduce combinata cu eficienta si posibilitatea de a calatori fara limite in toate contextele urbane, extraurbane si autostradale. Când conduceți în oraș, unde frânările și repornirile frecvente facilitează regenerarea energiei, sistemul tinde să țină motorul cu ardere oprit mai des, cu aprinderi de 3 ori mai puține decât un sistem hibrid tradițional.

Și o simplă atingere este suficientă pentru a activa e-Pedal Step pentru a accelera și frâna folosind doar pedala de accelerație. Datorită acestui sistem nu va trebui să treci de la o pedală la alta în situații de trafic lent, reducând astfel stresul în ambuteiajele din oraș și la cozile de pe șoseaua de centură.

Diferența dintre e-POWER și Hybrid

Nissan Qashqai e-POWER combină un motor cu combustie și un motor electric, acesta din urmă independent de unitatea alimentată cu combustibil, așa cum se întâmplă în sistemele definite ca full hybrid .

Caracteristica particulară a e-POWER este că motorul cu ardere nu este conectat la roți, ci este folosit doar pentru a genera energia electrică necesară reîncărcării bateriei. Motorul pe benzină este foarte eficient, datorită raportului de compresie variabil, în timp ce motorul electric ca singur motor de tracțiune face ca răspunsul accelerației să fie rapid, progresiv și liniar ca la un vehicul 100% electric.

Avantajele Nissan Qashqai e-POWER

După ce i-am descris funcționarea și principalele caracteristici, să vedem acum ce avantaje ne oferă Qashqai e-POWER.

În primul rând, datorită tracțiunii electrice și eficienței motorului cu ardere, impactul asupra mediului și emisiile de CO2 sunt reduse.

Eficiența este unul dintre punctele forte ale e-POWER, al cărui consum redus și emisii reduse îl fac sistemul ideal pentru orice tip de călătorie, dar mai ales în contexte urbane și suburbane, unde clienții europeni ai vehiculelor crossover conduc aproximativ 70% din timpul lor. timp.

Plăcerea de a conduce o amintește pe cea a unei mașini 100% electrice și a motorului electric, combinată cu intervenția discretă a motorului pe benzină, face fiecare călătorie minunat de silențioasă, sporind astfel unicitatea experienței de condus.

Fără griji cu privire la autonomie sau timpul de nefuncționare la oprirea pentru a reîncărca bateria: bateria este reîncărcată de motorul pe benzină, făcându-ne să uităm de anxietatea de autonomie atunci când decidem să plecăm pentru călătorii mai lungi.

Cu sistemul e-POWER, motorul pe benzină funcționează într-o manieră optimizată și doar pentru a furniza energie bateriei care alimentează sistemul de tracțiune electric eficient, lucrând la viteze mai eficiente și reducând consumul. În plus, bateria se reîncarcă parțial chiar și în timpul frânării, rezultând o nevoie mai mică de realimentare și economii mai mari pe termen lung.

Mașina este omologata ca hibrid și poate beneficia (în funcție de deciziile autorităților locale individuale) de diverse concesii, precum parcare gratuită pe liniile albastre sau acces în zone cu trafic restricționat (în unele orașe).

e-POWER se prezintă așadar ca o soluție electrificată excelentă, o alternativă la motorină și un element de tranziție către mobilitatea 100% electrică. O tehnologie care își propune să ofere un mod mai eficient, mai receptiv și mai silențios de a experimenta condusul zilnic.


0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *