Toyota GR Yaris 2024: motor, design și prețuri


toyota gt yaris

Prezentarea noului Toyota GR Yaris 2024 cu ocazia Raliului Ciocco marchează o etapă importantă în drumul Toyota Motor către integrarea dintre sporturile cu motor și dezvoltarea vehiculelor de înaltă performanță. Acest eveniment a oferit ocazia ideală de a dezvălui publicului două versiuni distinctive ale acestui model, Circuitul și Rovanpera , marcând astfel începutul oficial al vânzărilor pe piața.

Noul GR Yaris , nava amiral a gamei sport a constructorului japonez, întruchipează însăși esența obiectivului competițional al Toyota: să acționeze ca un laborator pentru crearea de mașini din ce în ce mai avansate. Datorită sprijinului și competențelor dobândite de la echipa GR Yaris WRC, modelul a suferit o evoluție importantă, culminând cu prezentarea versiunilor Rally 2 pentru acest an.

Toyota GR Yaris 2024 Italia

De la lansare, Toyota GR Yaris s-a impus rapid ca un „ clasic instantaneu ”, cucerind pasionații de conducere sportivă datorită echilibrului perfect între performanța de înalt nivel și calitatea construcției. Succesul vânzărilor cu peste 1500 de unități deja livrate, mărturisește aprecierea pieței pentru calitățile unice ale acestui model.

Anul model 2024 al mașinii vine cu actualizări substanțiale care privesc numeroase aspecte, de la design la motor, prin transmisie și sistemul de management al tracțiunii, până la dinamica de conducere. Naohiko Saito – inginerul șef al Toyota – și echipa ei și-au asumat sarcina grea de a ridica în continuare nivelul unei mașini deja excepționale, introducând schimbări care se întind în fiecare domeniu.

Toyota GR Yaris 2024 Italia

Principalele inovații introduse cu MY2024

Printre cele mai semnificative inovații se remarcă:

  • O creștere a puterii motorului turbo cu trei cilindri de 1,6 litri , capabil acum să furnizeze 280 CP de putere și 390 Nm cuplu maxim.
  • Un cockpit reproiectat, cu un panou de instrumente digital inspirat din lumea curselor și un aspect mai bun al comenzilor și al afișajului de date.
  • Un șasiu mai rigid , suspensie îmbunătățită și introducerea unui sistem de tracțiune integrală cu noi moduri de conducere selectabile.
  • estetică reînnoită care vizează optimizarea performanței, cu adoptarea unor prize de aer mai mari pentru o răcire mai bună și a unei noi grile metalice.

Una dintre cele mai importante inovații este introducerea noii transmisii automate GR-DAT8 , care se remarcă prin:

  • O transmisie cu convertor de cuplu și 8 trepte, ideală pentru a profita la maximum de gama de putere a motorului.
  • Padele pe volan pentru control manual, mod secvenţial, Launch Control şi un radiator dedicat pentru răcire.
Toyota GR Yaris 2024 Italia

Preturi

Toyota GR Yaris 2024 este deja disponibilă pentru cumpărare, cu versiunea Circuit oferită la un preț de listă de 52.000 de euro , la care se adaugă 3000 de euro pentru varianta cu transmisie automată.

Versiunile speciale Ogier și Rovanpera, despre care ne amintim că aduc un omagiu campionilor mondiali ai echipei Toyota WRT, vor fi oferite la prețul de 75.000 de euro , cu un set-up exclusiv care include cutie de viteze manuală, colorare dedicată, etriere de frână dedicate, jante forjate, spoiler din fibra de carbon, insigne specifice, sistem audio JBL si scaune si volan incalzite.

Toyota GR Yaris Rovanpera 2024 prezentată la Ciocco Rally se remarcă prin culoarea sa exclusivă de curse, un diferențial spate specific și un spoiler din carbon reglabil.


0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *