Volkswagen Golf 2025: caracteristici, design, motoare, niveluri de echipare și prețuri


golf 2025

Volkswagen sărbătorește 50 de ani de la Golf cu ediția din 2025

Volkswagen Golf 2025 reprezintă o piatră de hotar semnificativă pentru marca germană, combinând tradiția și inovația într-un model care a marcat istoria auto. Sărbătorind cea de-a 50-a aniversare , iconicul sedan este reînnoit în design și tehnologii, menținându-și rolul de lider pe piața.

Restyling-ul față noului Golf și Golf Variant (versiunea break) se remarcă prin farurile cu LED-uri nou proiectate, care îi conferă un aspect mai modern și mai captivant. Varianta de vârf are faruri IQ.LIGHT LED Matrix , care introduc iluminare de înaltă performanță. Un detaliu unic este iluminarea siglei Volkswagen pe grila radiatorului, o premieră pentru brand pe piața europeană.

Volkswagen Golf 2025 Italia

Cabina de pilotaj și infotainment de ultimă generație

Interiorul noului Golf dispune de sistemul de infotainment MIB4 de ultimă generație cu un afișaj tactil de 12,9 inchi . Interfața intuitivă cu utilizatorul și iluminarea glisoarelor tactile pentru controlul temperaturii și volumului îmbunătățesc experiența utilizatorului. Digital Cockpit Pro standard și volanul multifuncțional cu butoane ușor de utilizat completează tehnologia avansată de bord.

O inovație semnificativă este integrarea ChatGPT în asistentul vocal IDA , permițând interacțiuni în limbaj natural cu o gamă largă de informații online. Această caracteristică poziționează Golful 2025 în fruntea interacțiunii om-mașină în sectorul auto.

Volkswagen Golf 2025 Italia

Echipamente si motoare

Gama noului facelift include nivelurile de echipare Life , Style , R-Line și ediția specială Edition Plus , fiecare cu caracteristici distincte. Accentul pe durabilitate este evident în motoarele TSI și eTSI mild hybrid turbo pe benzină (ambele cu cilindree de 1,5 litri), precum și în turbodieselurile TDI SCR de 2 litri . Avantajele sistemului mild hybrid de 48 V și tehnologiei de oprire temporară a motorului asigură un consum redus de combustibil și o performanță optimizată.

Grupurile de propulsie oferă posibilitatea de a alege între puteri de 115 CP și 150 CP , cu opțiuni de cutie manuală cu 6 trepte sau DSG cu 7 trepte. Turbocompresorul VTG și managementul activ al cilindrului ACTplus îmbunătățesc eficiența și performanța. Introducerea viitoare a variantei plug-in hybrid promite îmbunătățiri suplimentare în ceea ce privește autonomie și durabilitate.

Prețul de pornire al noului Volkswagen Golf 2025 este stabilit la 30.150 de euro, în timp ce Volkswagen Golf Variant 2025 pleacă de la 31.100 de euro .

Volkswagen Golf 2025 Italia

0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *