Secretele pentru depozitarea anvelopelor de vară iarna și conducerea în siguranță
Anvelopele de vară sunt concepute pentru a asigura performanțe excelente și siguranță atunci când temperaturile sunt ridicate. Dar când vine iarna și trebuie să le înlocuiești cu cele de iarnă, cum poți depozita anvelopele de vară fără să le strici și să le refolosești anul următor?
Înainte de a pune anvelopele de vară, este important să le curățați bine cu apă și săpun pentru a îndepărta murdăria, praful și substanțele chimice care ar putea deteriora anvelopa și benzile de rulare. După uscarea acestora, este bine să etichetați fiecare anvelopă indicând dacă aparține axei față sau spate. Astfel, le puteți inversa atunci când le puneți la loc, pentru a echilibra uzura și a menține anvelopele în echilibru. Schimbarea anvelopelor în marșarier înseamnă mutarea roților din față pe puntea spate și invers, urmând modelul sugerat de producătorul mașinii sau al anvelopelor. Această operațiune vă permite să distribuiți uniform uzura între anvelopele din față și din spate, ceea ce depinde de tipul de tracțiune, de setare, de presiune și de modul în care conduceți. Prin inversarea anvelopelor, le puteți prelungi durata de viață și puteți îmbunătăți siguranța și stabilitatea mașinii dumneavoastră. Pentru a inversa anvelopele, puteți să întrebați un dealer de anvelope sau să o faceți singur, ridicând mașina, deșuruband șuruburile, demontând roțile și reasamblandu-le după modelul corect.
Pentru a vă depozita corect anvelopele, trebuie să luați în considerare dacă sunt cu sau fără jante . Anvelopele cu jante pot fi stivuite orizontal sau atârnate cu suporturi. Anvelopele fără jante, în schimb, trebuie ridicate și rotite în fiecare lună. Acest lucru se datorează faptului că anvelopele fără jantă sunt mai vulnerabile la schimbările de presiune și temperatură, care le pot modifica forma și echilibrul. Dacă le așezi orizontal, cauciucurile de dedesubt se vor zdrobi.
De asemenea, pentru a vă menține anvelopele în stare bună, trebuie să fiți atenți la locul în care le depozitați . Nu le lăsați expuse la lumina soarelui, căldură excesivă, umiditate, ozon sau substanțe chimice care le pot deteriora. Acești factori pot face ca anvelopele să-și piardă flexibilitatea, să crape, să se deformeze și să slăbească performanța. De asemenea, puteți acoperi anvelopele cu pungi sau huse speciale pentru a le proteja de praf și apă.