Cele mai bune mașini cu 7 locuri


masini cu 7 locuri

Vom vedea care sunt caracteristicile care au dat cele mai mari satisfacții, cum ar fi producătorii de automobile cu 7 locuri care au reușit să exploateze inovațiile sau să-și consolideze prezența, care modele sunt cele mai recomandate și de încredere, care sunt cele mai ieftine sau cel mai luxos.

FAMILIE EXTINSĂ SAU MAI MULT PORTBAGAJ?

O mașină din acest segment este foarte utilă este în perioada vacanțelor, călătoriile cu multe bagaje, împărțite poate de trei-patru persoane, o familie cu copii sau două cupluri de prieteni. Mașina cu 7 locuri cu portbagaj mare vă permite să găzduiți cu ușurință pasagerii și bagajele. O călătorie lungă în companie, dar confortabilă.

Șapte locuri, dar merită? Mașina mare nu înseamnă neapărat să cheltuiești mult mai mult. După cum vom vedea, găsirea unei mașini cu 7 locuri la prețuri accesibile nu este deloc dificilă. Piața se deschide spre multe posibilități, mașini pe benzină, hibride, electrice, de lux și economice. Să vedem care sunt principalele categorii și modele de top ale acestui an.

BREAK SAU SUV?

Care este diferența dintre un break mare, un break cu 7 locuri și un SUV? Este un pic ca și cum ai descrie aceeași mașină, dar dintr-un punct de vedere diferit. Dacă break-ul este o mașină care găzduiește, cu spații confortabile și un portbagaj mare, accesorii și tot ce este necesar pasagerilor, SUV-ul este un vehicul orientat spre exterior, spre suprafețe, spre spațiile prin care să circule.

AUDI Q7

Să începem de sus, cu unul dintre cele mai impresionante SUV-uri din categoria sa. Audi a făcut modificări importante la modelele anterioare, coborând centrul de greutate și greutatea vehiculului, care vede modelul de top în versiunea V6 TDI de 3000 cmc, dar și în varianta super tehnologică SQ7 V8 4.0 TDI.

Una dintre cele mai bune mașini cu 7 locuri din gama premium, tracțiune integrală cu cutie de viteze Tiptronic. Pentru a avea șapte locuri, trebuie să adaugi ultimul rând de scaune, în timp ce portbagajul în sine este foarte încăpător (295-1955 litri). Singur defect? Prețul, care începe de la aproximativ 62.000 de euro.

RENAULT ESPACE

Revenim la o gamă de prețuri mai accesibilă cu un vehicul bine stabilit și istoric, dar foarte reînnoit. Dintre modelele de mașini cu 7 locuri, Renault Espace își schimbă pielea și devine un crossover. Toate scaunele sunt individuale și autonome. Portbagajul este mare (660-2035 litri.

Motoarele disponibile sunt un turbo 1.6 TCe pe benzină, un diesel 1.6 dCi common rail mono sau twin-turbo. Ambreiaj dublu și șase trepte pentru motorină, șapte pentru motorul pe benzină. Prețul de bază este de aproximativ 33.000 de euro, plus suplimentar pentru locuri suplimentare.

ȘAPTE LOCURI ECONOMISITE

Gândiți-vă la cazurile de familii extinse, cu mulți copii: putem urmări un buget accesibil, care să mulțumească pe toată lumea? Desigur ca da. Chiar și mașinile de familie sunt la îndemâna tuturor. Să vedem câteva exemple de șapte locuri ieftine.

DACHA LODGY

Dacia este acum un brand consacrat în gama de buget. Dacia Lodgy este pe piață din 2012, fără modificări semnificative. Ceea ce contează în acest caz este relația avantajoasă dintre spațiul disponibil și costul vehiculului. Este de fapt un adevărat MPV standard.

Al treilea rând de scaune este standard, spătarele pot fi rabatate pentru a câștiga mai mult spațiu pentru bagaje (827 litri). Motorul este un diesel Bleu DCi, cutie manuală cu șase trepte, preț de listă începând de la mai puțin de 14.000 de euro.

FIAT 500L WAGON

Mașină clasică, bogată în design, dar încăpătoare și economică. Iată toate calitățile Fiat 500L Wagon, un vehicul potrivit pentru familiile cu copii mici. Scaunele din al treilea rând au de fapt dimensiuni mici și sunt confortabile doar până la o anumită vârstă.

Motorul pe benzină FireFly de 95 CP completează un vehicul foarte confortabil într-un spațiu redus, prețul de pornire este mai mic de 20.000 de euro, în timp ce versiunea diesel cu motor de 1300 cmc pornește de la 22.000 de euro.

O MICĂ AVENTURĂ

Familia nu înseamnă plictiseală, dimpotrivă! De ce să nu mergi într-un safari drăguț sau într-o drumeție în mediul rural, munți sau alte terenuri? Așadar, o mașină 4×4 cu 7 locuri poate deveni soluția potrivită pentru a te bucura de o aventură în familie, toți împreună.

SKODA KODIAQ

Dintre vehiculele de teren cu 7 locuri punctăm flagship-ul producătorului ceh, în stil impecabil, produs din 2017. Este un SUV cu tracțiune integrală pentru cei care iubesc aventura, cu un raport calitate-preț excelent.

Disponibil atât cu motoare diesel, cât și pe benzină, al treilea rând este mai dedicat copiilor, dar spațiul din habitaclu este foarte confortabil. Prețul de bază în configurarea Ambition este mai mic de 30.000 EUR.

BMW SERIA 2 GRAN TOURER

Un exemplu superb de autoturism monovolum german, BMW Seria 2 Gran Tourer este un compromis câștigător, cu mult spațiu și calitate maximă. Sistem infotainment de ultimă generație, tapițerie din piele sau detalii din plastic moale.

Motor pe benzină de 2000 cc 192 CP sau diverse motoare diesel de la 116 CP la 190 CP, tracțiunea integrală este opțională. Prețul de listă de pornire pentru acest vehicul excelent este (doar) de 31.000 EUR.

UN OCHI SPRE VIITOR

Nu se poate ignora prezența tot mai mare a vehiculelor electrice, în special a hibrizilor. Chiar și vehiculele mai mari încep să aibă baterii și motoare suplimentare, datorită independenței sporite.

KIA SORENTO

Cea mai bună mașină hibridă cu 7 locuri din 2021 pe care o oferim este Kia Sorento. Este o generatie noua, diferita de cele anterioare, cu gandire inainte, de fapt ofera doar motoare hibride. Varianta full hybrid oferă o putere maximă de 230 CP, tracțiune pe două sau pe patru roți.

Prețul de pornire pentru această mică bijuterie este încă destul de mare, în jur de 45.000 de euro, dar, după cum știm, dezvoltarea mașinii electrice și stimulentele vor aduce cu siguranță și acest model la îndemâna din ce în ce mai mulți șoferi.

CONCLUZIE

Mașinile cu șapte locuri înseamnă mai mult volum pentru bagaje sau pentru oameni, călătoriile pot fi împărțite între familii, vacanțe fără a se sacrifica, dar și aventuri off-road cu prietenii, cu atenție atât la calitate, cât și la buget.


0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *