Sunt mulți care se întreabă dacă și cum este posibil să economisiți benzină. Iată câteva sfaturi pentru a călători cu mașina fără a cheltui prea mult.
Fie că este vorba de o perioadă de creștere a prețurilor la combustibil sau de o situație mai stabilă, înțelegerea modului de economisire a gazelor poate fi utilă în orice moment.
Dincolo de caracteristicile motorului și ale mașinii, există multe comportamente de condus care duc la un consum mai mare de combustibil și, în consecință, la o risipă de bani.
Există câteva trucuri simple care vă permit să economisiți benzină și să faceți ceva bine pentru portofel.
Efectuați întreținerea periodică
Primul truc pentru a economisi gazul este să ai un vehicul și un motor funcțional pe care să te poți baza. De fapt, atunci când motorul și componenta electronică funcționează bine, se evită consumul excesiv de combustibil.
Întreținerea, în general, ar trebui făcută o dată pe an sau în medie la fiecare 20.000 km.
Din acest motiv, starea motorului trebuie verificată periodic și, dacă este necesar, curățarea trebuie efectuată cu produse specifice.
Mai mult, printre factorii de luat în considerare în timpul verificării se numără presiunea în anvelope, nivelul și tipul de ulei necesar, filtrul de aer, dar și sistemul de frânare, pentru a evita frânările bruște și bruște.
Planificați traseul
Planificarea traseului poate fi o strategie simplă de reducere a costurilor lunare cu combustibil.
În primul rând, este important să cunoști traseul pe care va trebui să îl parcurgi, pentru a evita să te rătăci și să rătăcim pe străzi mai mult decât este necesar.
În plus, puteți selecta traseul cu cea mai mică modificare a pantei. De fapt, diferențele mari de înălțime duc la condiții de drum mai complexe, pentru care consumul de combustibil poate crește considerabil.
În sfârșit, cu ajutorul unui navigator bun se poate verifica situația traficului și a circulației, mai ales în orașele mari.
A fi capabil să stabilească o rută în care traficul se desfășoară fără probleme este important pentru a evita schimbările continue și bruște de viteză și, în consecință, consumul excesiv de combustibil.
|Sponsorizat
Evitați încărcăturile excesive
Dacă nu este necesar, trebuie evitată transportul de sarcini excesive. De fapt, cu cât greutatea mașinii este mai mare, cu atât este mai mare necesarul de combustibil pentru deplasarea vehiculului la o anumită viteză.
Se întâmplă adesea să rămână în mașină obiecte care nu sunt folosite zilnic și care contribuie la îngreunarea vehiculului.
Prin urmare, este o idee bună să implementați aceste mici precauții și să nu uitați să scoateți din mașină obiectele nefolosite, mai ales dacă sunt grele, lăsând doar pe cele strict necesare.
Printre acestea, este indicat să demontați și portbagajul de acoperiș sau portbicicletele care nu numai că mărește greutatea mașinii, dar îi reduce aerodinamica.
Adoptă un stil de condus echilibrat
În condus, ca și în viață, a fi echilibrat aduce multe avantaje. Cel mai important lucru la adoptarea unui stil de condus mai armonios este economisirea combustibilului.
Conducerea sacadată și tragerea de viteze nu este foarte recomandată, nu doar pentru că implică cheltuieli mai mari, ci și pentru că în timp ar putea provoca o uzură mai mare a componentelor mecanice, suspensiilor și frânelor.
Moderați-vă viteza
Viteza moderată este importantă pentru a economisi combustibil, dar și pentru a reduce riscul de accidente și răni grave în timpul conducerii.
După cum se știe, cu cât viteza cu care călătoriți este mai mare, cu atât este mai mare consumul de combustibil. Din acest motiv, o călătorie de mare viteză pe autostradă este în general mai scumpă decât una cu viteză mică în oraș.
Pentru a înțelege cum să economisiți benzină prin reducerea vitezei, pur și simplu respectați limitele impuse și indicate pe indicatoarele rutiere corespunzătoare și, atunci când este posibil, preferați tronsoanele cu viteză redusă.
Țineți ferestrele închise sau moderați aerul condiționat
Pentru a economisi benzina, intră în joc doi factori care nu sunt întotdeauna luați în considerare: aerul condiționat și geamurile deschise.
Menținerea ferestrelor deschise poate reduce aerodinamica vehiculului și poate crea rezistență datorită frecării aerului. În acest caz motorul trebuie să-și sporească eforturile pentru a putea deplasa vehiculul, mai ales la viteze mari.
Alternativa ar putea fi folosirea aerului condiționat, dar din nou munca motorului ar crește, rezultând un consum excesiv de benzină.
Soluția ideală pentru a putea economisi benzină, fără a suferi de căldura verii, poate fi să călătorești cu geamurile coborâte când viteza nu depășește 50 km/h și să le închizi, folosind aerul condiționat, la deplasarea cu viteze mai mari.