De ce nu este recomandat faceți plinul la masină pe timpul verii


de ce sa nu faci plinul

Să facem plinul mașinii este o metoda a multor soferi pentru a fi în siguranță timp de câteva săptămâni. Însă nu este cea mai recomandată metodă. Hai sa vedem de ce.

Puțini oameni știu, de exemplu, că vara densitatea combustibilului crește din cauza temperaturilor ridicate, astfel că un litru de combustibil distribuit nu este chiar un litru, ci ceva mai puțin care costă mult mai mult.

Acesta este motivul pentru care nu este recomandat să faceți plinul în mașină

Motivul pentru care nu este recomandat să faceți plinul, mai ales dacă nu folosiți mașina des, este că benzina îmbătrânește în cel mult câteva zile sau săptămâni, astfel că se deteriorează chiar deteriorează la rândul ei rezervorul sau provocoacă probleme la mașina.

De asemenea, nu este recomandat nici să mergem prea des pe rezervă sau să lăsăm mașina pe rezerva de combustibil. Nu putem ignora riscul de a strica atât injectoarele, cât și pompa, sau filtrul de benzină sau motorină, lăsând mașina în rezervă pentru o lungă perioadă de timp. Nu toată lumea știe că conducerea cu mașina pe rezervă este riscantă, nu doar pentru că poți rămâne fără combustibil în orice moment.

Deci care este adevărul? Care este cel mai bun sfat care poate fi dat, este mai bine să mergi cu rezervorul pe jumătate gol sau cu unul plin? Ideal este să ai rezervorul umplut cu până la un sfert înainte de a face o nouă alimentare, fiind recomandat să umpleti rezervorul pe 3 sferturi.

Sfaturi despre cum să puneți combustibil în rezervorul mașinii dvs

In ceea ce priveste pompa de benzina de la stație, aceasta nu trebuie apăsată niciodata la maximum, dimpotriva trebuie alimentata incet deoarece in acest fel se creeaza mai putin abur, economisind astfel bani. În acest caz, combustibilul vine sub formă lichidă.

În sezonul de vară, se recomandă alimentarea cu benzină dimineața devreme, deoarece pe măsură ce temperatura crește, crește și densitatea combustibilului, fie că este motorină sau benzină, nu contează pentru că nu se schimbă nimic. 


0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *