Pret, dimensiuni, motoare, echipamente Volkswagen T-Roc, crossover-ul de mare succes de la Wolfsburg
Volkswagen T-Roc este o mașină născută în 2017, un crossover care s-a remarcat imediat prin design și conținut, rezultând un succes răsunător. Acesta a suferit recent un restyling, care și-a reînnoit aspectul, a reîmprospătat interiorul și a făcut sectorul infotainment mai modern și mai ușor de înțeles.
O mașină care așteaptă să fie descoperită care oferă, pe lângă versiunea obișnuită cu cinci uși, și versiunea cabriolet. O soluție specială în segmentul crossover.
Volkswagen T-Roc: design și interior
Volkswagen T-Roc s-a născut pe platforma care dă formă Golfului și are o lungime de 4,25 metri, ceea ce îl plasează perfect în categoria SUV-urilor compacte.
Caroseria se prezintă cu linii marcate, arcuri largi de roată, un acoperiș arcuit, un stâlp spate gros și o lunetă înclinată. Partea frontală este caracterizată de o capotă robustă traversată de două nervuri adânci și faruri subțiri cu LED-uri împreună cu bara de protecție masivă, reproiectată în comparație cu modelul anterior, precum și cu grupurile de lumini. Pe laterale avem o nervură pe linia centurii care dă volum mașinii tablei. În spate, însă, hayonul și bara de protecție împart spațiul în trei părți, accentuând lățimea mașinii.
Odată cu restyling-ul, tabloul de bord a fost revizuit și acum ecranul central poate fi de 6.5, 8 sau 9.2 inch în funcție de versiunea aleasă. De aici accesezi infotainment bazat pe sistemul MIB3. Acest ecran poate fi însoțit de cel al instrumentației digitale din spatele volanului, Digital cockpit Pro de 8 sau 10,25”.
Printre noile dotări se numără volanul multifuncțional și controlul tactil al sistemului de climatizare, în timp ce scaunele tapițate cu piele ErgoActive, reglabile electric și echipate cu funcție de masaj, pot fi acum montate la cerere.

Motoare și echipamente Volkswagen T-Roc
Motoarele preconizate pentru Volkswagen T-Roc sunt foarte tradiționale, de fapt există versiuni pe benzină și diesel.
Cea mai puțin puternică benzină este 1.0 TSI, un trei cilindri de 110 CP ; apoi avem motorul de 1,5 litri TSI cu patru cilindri de 150 CP și, în sfârșit, vârful de gamă, 300 CP 2.0 TSI . Această ultimă versiune este echipată cu tracțiune integrală și transmisie automată cu dublu ambreiaj.
Unitățile diesel sunt un 2.0 TDI de 115 CP și un 2.0 TDI de 150 CP . Acesta din urmă este disponibil și cu tracțiune integrală și transmisie automată DSG.
Pregătirile pentru crossover – ul german sunt trei:
- Viața: durabilitate
- Stil: ideal pentru cei care doresc un pic mai multă tehnologie la bord.
- R-Line: vârful de gamă, caracterizat printr-o mai mare sportivitate.

Volkswagen T-Roc: consum și prețuri
Volkswagen declară pentru 1.0 TSI cu trei cilindri de 110 CP un consum mediu mixt de 6 l/100 km , în timp ce 1.5 TSI cu patru cilindri de 150 CP merge la 6,2 l/100 km. Cel mai puternic 2.0 TSI de 300 CP are un kilometraj mediu de 8,78 l/100 km . Dieselurile, în schimb, variază de la un consum de 4,7 litri la 100 km pentru versiunea cu mai puțini cai putere, până la 5,5 litri la 100 km pentru cea mai puternică.
Gama pe benzină începe de la un minim de 26.600 de euro pentru entry level de 110 CP, până la maximum 46.450 de euro pentru 300 CP TSI. Motoarele pornesc de la 30.600 de euro până la 34.900 de euro.
Care este versiunea recomandată de Volkswagen T-Roc?
Pentru cei care caută economii , cea mai bună versiune este entry level , dar dacă sunteţi în căutarea vioicităţii, este mai bine să optaţi pentru versiunea de 150 CP . Dieselurile sunt foarte recomandate pentru cei care călătoresc pe drum lung , sau pentru cei care caută tracțiune integrală la un preț bun.
Volkswagen T-Roc: argumente pro și contra
Încheiem prezentarea noastră de ansamblu cu câteva avantaje și dezavantaje ale lui Volkswagen T-Roc.
Pro :
- Conducere: aceeași platformă ca și Golful garantează o manevrabilitate excelentă pe șosea.
- Confort: mașina se apără bine de rugozitatea drumului și este foarte izolată fonic.
Contra :
- Aer condiționat: comenzile tactile sunt interesante și inovatoare, dar nuplac tuturor.
- Canapea din spate: in centru, canapeaua din spate este putin mai rigida decat pe laterale, tot datorita tunelului central mare; acest lucru ar putea face călătoria mai puțin confortabilă pentru al cincilea pasager.
0 Comments